Bowling
Vi erbjuder spel på 8 fullstora banor, priser och öppettider ser ni i menyn till höger på sidan!

Ring för tidsbokning: 0620-154 30
OBS! Vid eventuell avbokning måste denna ske senast två timmar innan bokad tid, annars debiteras fullt pris.

Ligaspel

Bowlingen Sollefteå har ligaspel med 3 divisioner. I division 1-2 spelar företags- eller kompislag. I division 3 spelar pensionärslagen. Varje lag har 3 spelare per match.

Ligan spelas under h√∂st- och v√•rs√§song. √Ąr ni intresserade att anm√§la ett lag, tveka inte att h√∂ra av er p√• 0620-154 30 f√∂r mer information om anm√§lningstider och regler!
Om bowling
Bowling härstammar från kägelspelet och går ut på att spelaren, med hjälp av ett klot, ska välta 10 uppställda käglor i slutet av en avlång bana. Avståndet från övertrampslinjen till den första käglan är exakt 18,29 meter. Käglorna är uppställda i en triangel och spelet består av serier om mellan tio och tolv uppställningar.

Man har två försök att välta samtliga käglor vid varje uppställning. Om spelaren lyckas vid första försöket kallas det en "strike", vid andra försöket en "spärr". Misslyckas man att välta alla käglorna blir poängen helt enkelt det antal käglor som faktiskt vält. Slår man en spärr räknas det första slaget i nästa uppställning med i spärrslagets poäng. Det bästa är naturligtvis att slå en strike, där de båda nästföljande slagen räknas in i poängen. Maximal poäng är 300 och innebär att man slagit tolv strikar i rad!